dimecres, 2 de març del 2011

Bombetes de baix consum

Si cliqueu damunt la bombeta podreu escoltar algunes dades interessants sobre les bombetes de baix consum:

Després d'escoltar aquest extracte, elaboreu un petit treball, amb una extensió màxima d'un foli per les dues cares, on n'analitzeu el contingut i el relacioneu amb els diferents aspectes que fins ara s'han estudiat en l'assignatura. El termini per lliurar-lo finalitza el dijous 10 de març de 2011 a l'hora de classe, però només serà corregit si prèviament feu un comentari en aquest bloc on exposeu breument les vostres primeres impressions al respecte.

15 comentaris:

  1. Hamza Nachett: Clarament, després d'escoltar la notícia, es veu que hi ha una violació del "Principi de precaució o prevenció". Jo crec que el productor de les bombetes de baix consum només ha pensat en els beneficis i ha deixat a part les conseqüències mediambientals d'aquest producte, i el que és més important,les conseqüències per a la salut humana.

    ResponElimina
  2. SEBASTIÀ MIR PERAL: Com amb el problema dels CFCs, ara, amb la investigació i les proves, com ell diu, s'estan trobant riscos molt perillosos amb els 5mg de mercuri gas i els raig de llum ultraviolada sobre les persones.
    Amb aquest riscos segurament com diuen ells, hauran de retirar-les com els CFCs al passat.
    El que podríem dir que és més fort es com les companyies no fan res ni informant ni encarregant-se dels residus

    ResponElimina
  3. Vicent Planells: La primera impressió que em dona, es que les bombetes de baix consum s'han introduït de forma irresponsable en el mercat ja que tenen efectes nocius cap als humans i cap al medi ambient en general. A mes a mes, a Eivissa (i probablement a altres bandes) no s'ens dona gaire informació del que hem de fer amb aquestes bombetes una volta que s'ens han fos.

    ResponElimina
  4. Comparteixo opinió amb Hamza, es pot observar que la promoció de les bombetes de baix consum és purament econòmica, es a dir, que la recerca de beneficis te preferència sobre les proves científiques, que en aquest cas no s'efectuaren sobre el producte, ja que es va descubrir per casualitat els efectes nocius que tenia aquest sobre el medi ambient i l'ésser humà, a més de que no s'advertiren fins ben entrat el producte al mercat.

    ResponElimina
  5. Paula Domínguez: mai hauria dit que les bombetes de baix consum, que les venen com a eines d'estalvi energètic i més ecològiques podien ser tan perjudicials. Tot i això, el que més m'ha alarmat no ha set el fet de que fossin tan tòxiques, si no que l'estat no ens tingui informats de la seva perillositat i que incentivi encara més el seu consum. Evidentment, els fabricants saben perfectament que les bombetes contenen mercuri i que és altament perillós, per això no sé fins quin punt ho podem associar amb una violació al principi de precaució; però el que està clar es que els perills es coneixen des de fa prou temps i que la única explicació per que es segueixi fomentant el seu ús és la pressió del motor econòmic.

    ResponElimina
  6. Mariano Planells Torres9 de març del 2011, a les 16:21

    Crec que és un problema molt greu el que unes bombetes regalades per un estat siguin tant perjudicials. Crec que ara amb totes les noves tecnologies hi ha es podria haver detectat abans aquest mercuri gasos i en contes de regalares, es podrien haver ahorrat els diners i fer millors investigacions amb les bombetes LED, que per a mi, son molt millors.

    ResponElimina
  7. Jordi Torres Boned: Jo crec que després de tans anys "desfent-nos" de substancies nocives per a la salut presents en articles a l'abast de qualsevol( el plom, els CFC...),ara que, en el segle vint-i-u, sabem quant poden arribar a ser de perjudicials aquestes bombetes amb el simple fet de trencar-se( i molt difícil no es que siga) no s'hagin retirat, o disminuït del mercat igual que com es va fer amb els altres productes.

    ResponElimina
  8. Crec que tot i que les bombetes de baix consum redueixin força la despesa d'energia. Em sembla increïble que si deixen de vendre objectes que contenen mercuri com els termòmetres, perquè és molt tòxic. Perquè ho posen en aquestes bombetes? Val que només surti quan es trenca la bombeta, i no és molt normal que se't trenqui però se't pot trencar, a més de que són 5mg de vapor de mercuri. Penso que només s'han preocupat dels seus beneficis econòmics i el "principi de precaució", perquè val que no es donessin compte dels efectes nocius de les raigs ultraviolats. Però el del mercuri això si que no em crec que se'ls passés per alt.

    ResponElimina
  9. Jordan Escandell Planells
    Atenent al que estam donant actualment les bombetes de baix consum, considero que no són un material amb característiques sostenibles, ja que, veig problemes per reciclar-lo. D'altra banda, també m'han sorgit molts d'inconvenients i un dubte pel que fa al Govern, i totes les seves campanyes promovent aquestes bombetes, perquè jo penso que ja ho sabien. És molt clar també, el no compliment d'un principi bàsic, el principi de precaució, per part dels ingeniers, científics,... ja que ells teoricament saben tots aquests inconvenients i tot i així l'han introduït al mercat.
    PD.: La meva família estaba amb mi escoltant això i han decidit de fer el mateix que el professor (acumular bombetes incandescents), o el meu pare ja està mirant les lets.

    ResponElimina
  10. Laura Tur: Pareix que això que s’ha estat comentat és una paradoxa per a qualsevol que ho sent evidentment no ho és. Crec que es un poc incoherent que el fabricant sabent la contaminació i toxicitat d’aquestes bombetes les fabriqui y se’n faci tanta propaganda de l’estalvi d’energia. S’hauria almenys d’informar i que el consumidor sabés què es el que compra y poder decidir si ho vol comprar o no o almenys tenir una precaució del que és ven.

    ResponElimina
  11. Gabriel Domínguez: Fan molt mal a fer aquestes bombetes, jo crec que els que fabriquen aquestes bombetes només pensen en vendre, perquè com són de baix consum es vendria molt, però no pensen en el risc que pot tenir si s'arribés a trencar, que es poden intoxicar les persones i al medi ambient

    ResponElimina
  12. ALEXANDRU SUCIU: Una cosa es segura, sostenible no ho es. Perquè el mercuri no es un element que es ricicli amb facilitat i ademes es en estat gasos que resulta mes dificil encara. I també una cosa que no em pareix be es que aixó (el contingut de toxicitat de la bombeta), no ho indiquen els productors al comprarles.

    ResponElimina
  13. Emilia Dumitrescu : Creo que deberian mejorar la fabricación de las bombillas de luz ya que por lo visto además de que estan fabricadas para que duren menos, utilizan toneladas de mercurio para la fabricación que afecta al nuestro organismo, tanto por dentro como por fuera. En este caso se podria hablar de la razón sanitaria contra la razón económica, como dijo el doctor. Las bombillas son tóxicas por el mercurio que se extiende por el aire cuando la bombilla se rompe y nosotros lo respiramos.Como bien ha dicho el doctor del audio gracias a nosotros en el futuro sera posible la regulación del uso de las bombillas de consumo que mejorara nuestro ambito.

    ResponElimina
  14. RAZVAN AGHIORGHIESEI
    Crec que s'hauria d'havere informat, com diu que es fa en altres paisos, de la toxcicitat i lo perilloses que poden ser aquestes bombetes i que s'haurien de retirar del mercat, igual que es va fer amb altres productes que contenien plom, ja que aquestes bombetes poden ser mes perilloses encara

    ResponElimina
  15. Ester Bofill Roig: Estoy totalmente de acuerdo con lo que dice Gallego, 'las herramientas que nos ponen en manos de los ciudadanos deberían estar testados', es decir probadas por los científicos asegurando el principio de precaución, sino puede ser desastroso para el planeta. Otro punto destacable para mi es la pregunta que todo el mundo se hace al conocer esta información, quien se beneficia de la distribución masiva de las bombillas de bajo consumo.

    ResponElimina