dimecres, 9 de març del 2011

Més sobre les làmpades de baix consum

Vet aquí els arguments d'un fabricant de bombetes de baix consum. Escolteu-los atentament i feu un comentari al respecte al bloc. Posteriorment, en grups de 3 persones realitzeu una recerca i un petit informe sobre la qüestió de les bombetes de baix consum amb els arguments favorables i contraris al seu ús. Indiqueu també quin seria, al vostre parer, el paper que haurien de jugar en aquesta qüestió:
  1. L'administració.
  2. Els científics.
  3. Els fabricants de bombetes.
  4. Els consumidors (es a dir, vosaltres).
Haureu d'exposar el vostre informe i conclusions a classe el divendres 25 de març. Podreu fer servir una presentació per recolzar la vostra exposició oral en la qual hauran de participar tots els membres del grup i no haurà de durar més de 7 minuts. Més informació en aquest bloc.
Ànims i força!

dilluns, 7 de març del 2011

Volcans i terratrèmols

En grups de 4 (només pot haver-hi un de 5) feu una recerca per internet per trobar un vídeo que tracti sobre els terratrèmols o els volcans i les seues conseqüències. Mireu que no duri més de 10 minuts. Feu un comentari a aquesta entrada on indiqueu el nom i llinatges dels membres del grup així com l'enllaç al vídeo que trieu. Espavileu-vos ja que dos grups no podran triar el mateix vídeo.
Dilluns 14 de març  a l'hora de classe veurem tots plegats el vídeo i el grup que l'hagi preparat ens el comentarà. A més cada grup haurà de lliurar un petit guió on es resumeixi el contingut del vídeo.
Endavant!

dimecres, 2 de març del 2011

Bombetes de baix consum

Si cliqueu damunt la bombeta podreu escoltar algunes dades interessants sobre les bombetes de baix consum:

Després d'escoltar aquest extracte, elaboreu un petit treball, amb una extensió màxima d'un foli per les dues cares, on n'analitzeu el contingut i el relacioneu amb els diferents aspectes que fins ara s'han estudiat en l'assignatura. El termini per lliurar-lo finalitza el dijous 10 de març de 2011 a l'hora de classe, però només serà corregit si prèviament feu un comentari en aquest bloc on exposeu breument les vostres primeres impressions al respecte.

Evolució i darwinisme.

Per aprofundir una mica en el tema de la teoria de l'evolució podeu entrar aquí:

Aquest material, elaborat per Cristina Villalba, treballa especialment la qüestió de l'evolució humana. Us recoman però, que proveu els conceptes generals a "Parlem d'evolució" i especialment el "Joc de la selecció natural". No dubteu a fer qualsevol comentari al respecte!